Категорије
NOVI SAD

„Ухвати филм“

17. Међународни филмски фестивал Ухвати филм се одржао од 23. до 29. септембра од 18 часова у Културном центру Новог Сада у организацији КАО Парнас. Током седам фестивалских дана, публика је потпуно БЕСПЛАТНО уживала у премијерним пројекцијама краткометражних филмова из свих крајева света и квалитетном пратећем програму који мења перспективе.

Foto: Tronews

Фестивал је свечано отворен у понедељак 23. септембра од 18 часова уз дружење са пријатељима и донаторима. Отварање је обележио музички наступ Дражена Стојшина и Стефана Рудакијевића (МузикаНова), по тексту Миодрага Петровића, као и пројекција прошлогодишњих награђених филмова „Бориа“ и „Ловац на таленте“. Публика је уживала и у изложби предмета од рециклираног папира, чији су аутори корисници Радног центра ШОСО „Милан Петровић“ са домом ученика.

Пратећи програм наставио се 24. септембра од 18 часова, разговором са поводом: „ТИ ВРЕДИШ – где су, шта раде актери филмова са претходних Фестивала?”. Публика је још једном погледала снажне документарне филмове у којима су учествовали омиљени ликови, а затим директно од њих сазнала њихове тренутне животне путеве и колико их је документовање сопственог живота променило и унапредило.

Foto: Tronews

Окосница фестивала био је сам филмски такмичарски програм, који се одржао се од 26. до 29. септембра од 18 часова. Чиниле су га премијерне пројекције чак 39 филмова из 18 земаља света, након чега су следили разговори са ауторима филмова, гостима и публиком. Ове године на реперотару су били анимирани, играни и документарни филмови, класичних и некласичних филмских формата.

Foto: Tronews

Овогодишње 17. издање Ухвати филм Нови Сад одржало се под мотом „Ти вредиш“, са жељом да покаже колико сви вредимо без обзира на различитости и да удруженим снагама можемо да променимо перспективе. Његову реализацију подржало је Министарство културе и информисања Републике Србије, Министарство за рад, запошљавање, борачка и социјална питања и ЕРСТЕ банка.

Извор: Tronews

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *