Категорије
NOVI SAD

Sadimo sada za budućnost Novog Sada

Grad Novi Sad započeo je veliku akciju sadnje u saradnji sa društveno odgovornim kompanijama, u cilju unapređenja zelenog fonda, koji mora da se sačuva za buduće generacije. U dogovoru sa gradonačelnikom, pre nekoliko meseci napravljen je Plan rekonstrukcije zelenila, jer je preko 3000 stabala u punoj životnoj starosti na teritoriji Grada devastirano tokom julskog nevremena.

Akcija „Sadimo sada za budućnost Novog Sada“ počela je u utorak, 5. decembra sadnjom 46 novih stabala u parku Bistrica, na zelenoj površini u ulicama Kaće Dejanović i Seljačkih buna.

Ovu akciju organizuju Gradska uprava za zaštitu životne sredine, Gradsko zelenilo i Radna grupa „Zelena stolica“. Uz ovu akciju, JKP “Gradsko zelenilo” sprovodiće i redovan program sadnje, što je do dve i po hiljade zasađenih stabala godišnje, tako da ćemo sada ukupno godišnje saditi 4000 stabala.

Gradonačelnik Novog Sada Milan Đurić prisustvovao je početku akcije „Sadimo sada za budućnost Novog Sada“. -Za ovogodišnju sadnju smo iz budžeta Grada izdvojili 36 miliona dinara. Tome dodajemo i 18 miliona dinara koje su izdvojile društveno-odgovorne kompanije, na čemu smo im zahvalni. U narednih pet godina, realizacijom Plana rekonstrukcije, biće zasađeno oko 6 000 stabala. Važno je da građani znaju da je to duplo veći broj stabala od broja stabala koja su stradala u dve oluje tokom leta, kada je uništen “zeleni fond”. I kao što smo tada promtno reagovali, i odmah krenuli u sanaciju štete, tako danas zajedno krećemo u najveću akciju sadnje u Novom Sadu, -rekao je gradonačelnik.

Pomoćnica direktora JKP „Gradsko zelenilo“ Novi Sad, Danijela Andrić, je istakla da će se akcija sadnje spovoditi u periodu od novembra do marta, u fazi mirovanja vegetacije i to lipe, jasena, kuglastog bagrema, piramidalnog hrasta i drugog drveća, prema planu Projektnog biroa ovog preduzeća.

Nakon bistrice, akcija je nastavljena na Štrandu i na Limanu.

Izvor: Tronews

Ovaj sadržaj je deo medijskog projekta koje je podržao Grad Novi Sad.
Stavovi izneti u podržanom medijskom projektu nužno ne izražavaju stavove organa koji je dodelio sredstva.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *