Категорије
NOVI SAD

Mesna zajednica Budisava dobila novi izgled

Prigradsko naselje Budisava, ima jednu od najstarijih zgrada Mesne zajednice od svih prigradskih naselja Novog Sada. Zahvaljujući rekonstrukciji i obnovi zgrade, koju je finansirao Grad, Budisava je dobila novu savremenu zgradu.

Renovirani objekat Mesne zajednice „Budisava” površine 180 metara kvadratnih otvoren je nakon totalne rekonstrukcije jedne od najstarijih zgrada u ovom prigradskom naselju.

Radovi su bili posvećeni adaptaciji, prilikom koje se vodilo računa o očuvanju postojećih zidova, krovne konstrukcije i izgleda objekta. Obnovljena zgrada u Budisavi sada ima potpuno nove i funkcionalne prostorije, od kancelarija za matičara i referenta do sale za venčavanje. Tokom rekonstrukcije objekta napravljeni su potpuno novi sanitarni čvorovi, zamenjeni su stari podovi, a renovirana je i stolarija, rekonstruisana krovna konstrukcija, pa su tako postavljeni novi crepovi i oluci.

Gradonačelnik Novog Sada Milan Đurić prisustvovao je otvaranju objekta mesne zajednice i tom prilikom naglasio da je ulaganje u rekonstrukciju nastavak renoviranja objekata u tom mestu.

U neposrednoj blizini Mesne zajednice nalazi se Dom penzionera koji je rekonstruisan pre četiri godine, za šta je Grad izdvojio preko osam miliona dinara. Na parceli na kojoj se nalaze ova dva objekta, tokom ove godine uređeno i dvorište, postavljen je behaton, posejana trava, posađeno drveće, izgrađen je letnjikovac, klupe i česma, a za to je Grad izdvojio 11,5 miliona dinara.

Otvaranju nove Mesne zajednice u Budisavi prisustvovala je i predsednica Jasna Daničić, koja je uputila veliku zahvalnost gradu Novom Sadu na izdvojenim ulaganjima za rekonstrukciju objekta.

Tom prilikom Jasna Daničić je izjavila da Mesnu zajednicu koriste svi stanovnici Budisave i da je ona centralno mesto okupljanja meštana. Zgrada je dobila i novu salu za venčanje tako da ćebudući mladenci sklapati brakove u potpuno novom ambijentu.

Grad Novi Sad izdvojio je sredstva za postavljanje novih klupa i korpi, kao i javnog osvetljenja školskog igrališta u Osnovnoj školi „Ivo Andrić“. U toku je projektovanje biciklističke staze duž državnog puta od raskrsnice sa Šajkaškom u Budisavi do raskrsice sa Proleterskom ulicom u Kaću. Prilikom obilaska Budisave, gradonačelnik je posetio i Dobrovoljno vatrogasno društvo „Budisava” koje postoji od davne 1925. godine, kao i Penzionerski dom gde je popričao sa starijim meštanima Budisave.

Izvor: Tronews

Ovaj sadržaj je deo medijskog projekta koje je podržao Grad Novi Sad.
Stavovi izneti u podržanom medijskom projektu nužno ne izražavaju stavove organa koji je dodelio sredstva.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *