Категорије
KULTURA

 U Novom Sadu održan 20. jubilarni Interfest

Medjunarodni festival vina Interfest, koji promoviše vinsku kulturu, održao se od 15. do 17. JUNA  na Trgu slobode u Novom Sadu. Festival je ove godine obeležio jubilej – 20 godina postojanja i održavanja, a ni kiša nije omela Novosadjane i ostale posetioce da se okupe na Trgu i degustiraju proizvode. 

Omiljena manifestacija Novosađana, počela je nastupom Tamburaškog orkestra Radio-televizije Vojvodine. Svoje proizvode predstavilo je više od stotinu izlagača sa preko 500 vinskih etiketa i na hiljade posetilaca.

Uz degustaciju pića pripremljen je i bogat izbor domaće hrane. Gradonačelnik Novog Sada Milan Đurić i ministarka poljoprivrede u Vladi Republike Srbije Jelena Tanasković obišli su štandove proizvođača i razgovarali sa izlagačima pred samo otvaranje.

Osnivač manifestacije, Nataša Budisavljević, Radišić je istakla da je za dve decenije održavanja Interfesta kroz ovaj festival prošlo više od pola miliona ljubitelja dobrog vina i da se nikada nije desi niti jedan incident.

To dovoljno govori o publici i izlagačima, proizvođačima vina i posebno malih, porodičnih vinarija koje se po pravilu izdvajaju u prvi plan.

Svoja vina predstavili su i gosti iz Mađarske, Hrvatske, Crne Gore i Slovenije, a po prvi put na festivalu su se našla i vina iz Slovačke.

Ulaz na festival je bio besplatan, a posetioci su vina mogli da probaju od 19 do 24 sata. Čaše i vaučere za degustaciju su se preuzimale na festivalskom ulazu.

Predstavili su se i proizvođači sireva, meda… sa tezgi su se nudili čvarci, kulen, šunka, štrudle i razni vojvođanski kolači i mezetluci. Promovisani su i vinski putevi Novog Sada i Riđice na kojima se neguje pečat podneblja, kao i turističke organizacije Vršca, Sremskih Karovaca, Bačke Palanke i Novog Sada.

Izvor: Tronews

Ovaj sadržaj je deo medijskog projekta koje je podržao Grad Novi Sad. Stavovi izneti u podržanom medijskom projektu nužno ne izražavaju stavove organa koji je dodelio sredstva.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *