Категорије
KULTURA

Karlovački Grožđebal

Večeras je tradicionalno otvoren ovogodišnji Grožđebal u Sremskim Karlovcima, onako kako su svi posetioci godinama navikli.

Dve godine se ova manifestacija nije održavala zbog korona virusa, ali sada se nastavlja u starom duhu i trajaće sve do 2. oktobra.

Karlovačka berba grožđa svečano je otvorena večeras u 18 časova, a tu čast su ove godine imali karlovački vinari i vinogradari. Okupili su se pre svega proizvođači vina, a tu su uvek tradicionalno i proizvođači raznih domaćih radinosti.

Osamnaest izlagača, vinarija iz Sremskih Karlovaca se predstavilo posetiocima, a na tezgama se mogu naći i suveniri, kućne radinosti, kolači, kuglof po kome su Karlovci takođe poznati.

Preko dana program je rezervisan za najmlađe posetioce u vidu kreativnih radionica, animatora, karnevala i mađioničara, a večernji deo programa za one malo starije koji su uživali u izvedbama bendova i poznatih pevača.

Ova manifestacija je izuzetno posećena svake godine i važna je za promociju Karlovaca i njihovih vinogradara kako u Srbiji tako i u regionu. Svake godine ona okuplja sve više posetilaca, a ono što ih privlači je svakako romantični ambijet Karlovaca i čaša dobrog vina.

Grožđebal će trajati sve do 2. oktobra. Za to vreme u Karlovcima će biti izmenjen režim saobraćaja. Vozila će kontrolisano biti propuštana od raskrsnice Ulice patrijarha Rajačića sa Poštanskom ulicom, do raskrsnice Trga Branka Radičevića sa Ulicom mitropolita Stratimirovića, sva tri dana manifestacije, od 18 do 22 časa.

Novi Sad sa svojom okolinom je poznat po negovanju tradicije, kulture i običaja, a berba grožđa u Karlovcima je nešto što se svakako ne propušta. Običaj je da se svake godine berba grožđa obeleži i proslavi i probaju nova vina od mnogo sorti koje se gaje u Karlovcima.

Izvor: Tronews

Ovaj sadržaj je deo medijskog projekta koje je podržao Grad Novi Sad.Stavovi izneti u podržanom medijskom projektu nužno ne izražavaju stavove organa koji je dodelio sredstva.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *