Категорије
KULTURA

Otvorena kulturna stanica u Stepanovićevu

Na mestu nekadašnjeg Doma kulture u Stepanovićevu, juče je otvorena Kulturna stanica Stepanovićevo, a svečanost je započela koncertom kamernog orkestra „Kamerata“ i Stefana Milenkovića, našeg istaknutog violiniste.

Ovo je jedanaesta kulturna stanica po redu koja je otvorena u okviru ovogodišnjeg Kaleidoskopa kulture kao jedinstvena platforma kulturnih prostora u ovom delu Evrope, u okviru projekta „Novi Sad – Evropska prestonica kulture“.

Otvaranju je prisustvovao i gradonačelnik novog sada Milan Đurić koji je istakao da je ovo još jedan korak ka decentralizaciji kulture.

-Na mestu nekadašnjeg Doma kulture i novosadske Fabrike ‘Niva’ otvoramo novo mesto za kreativno izražavanje i okupljanje stanovnika svih generacija – Kulturnu stanicu ‘Stepanovićevo’. Ukupna vrednost izvedenih radova na rekonstrukciji ovog objekta iznosila je blizu 125 miliona dinara sa PDV-om. Kulturna stanica ima 923m2, a čitav objekat u okviru kojeg se nalaze Džudo klub, Lovačko društvo i Udruženje penzionera, zauzima 1743m2. Grad je opremio nameštajem prostor koji koristi Udruženje penzionera-, izjavio je Đurić. 

Đurić je istakao da posle pet godina možemo da vidimo da su kulturni sadržaji uključeni u svakodnevni život svih delova grada i gradskih četvrti, te da su polazno mesto svih posetilaca koji žele da se upoznaju sa lokalnim načinom života, navikama, običajima i aspiracijama, ali i da ga posebno raduje to što je Kulturna stanica „Stepanovićevo“ već donela kulturne sadržaje koji izazivaju veliko interesovanje, kao što je Studio klasičnog baleta, ali i broj ljudi zainteresovanih za koncert istaknutog umetnika Stefana Milenkovića. 

Virtuoz na violini svetske slave – Stefan Milenković mišljenja je da je upravo Kaleidoskop kulture jedan svetski festival, a na sinoćnem repertoaru, uz koji je mnogobrojna publika zaista uživala, našla su se dela klasične muzike ali i čuvena kompozicija Fredija Merkjurija „Boemska rapsodija“.

– Zaista je izuzetno zadovoljstvo i više od toga, velika čast što će ovo biti prvi koncert u ovom prostoru, jer po mom mišljenju, nikad nema previše prostora za kulturu . Ovde je akustika odlična, mislim da ćete to čuti večeras, a nadam se da će biti još puno godina, decenija i lepih kulturnih događaja ovde – izjavio je Milenković.

Izvor: Tronews

Ovaj sadržaj je deo medijskog projekta koje je podržao Grad Novi Sad. Stavovi izneti u podržanom medijskom projektu nužno ne izražavaju stavove organa koji je dodelio sredstva.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *