Категорије
KULTURA

Blokstok festival ponovo u Novom sadu

Posle dve godine pauze održan je 25. po redu Blokstok festivan u novosadskom Železničkom parku.

Festival je održan pred 15.000 ljudi, a posetioci su imali prilike da uživaju u deset koncerata .

Prvi Blokstok održan je 1998. godine kada je skup posetilo svega oko 200 posetilaca, međutim godinama je raslo interesovanje za ovakav tip manifestacije koji je, može se reći, prerastao u tradiciju, i danas proji na desetine hiljada posetilaca koji su u prilici da čuju najpopularnije rok izvođače današnjice.

Tokom dvodecenijskog “staža” Blokstok je imao priliku da ugosti neke od najvećih imena domaće i regionalne pank i rok scene, među kojima se izdvajaju Partibrejkersi, „Yu“ Grupa, Ritam Nereda, „Atheist Rap“, Brkovi, Prljavi inspektor Blaža i Kljunovi, Mortal Kombat, kao i mnogi drugi.

Organizator festivala, Marko Tončik, rekao je da je ovo festival koji pruža priliku pre svega mladim autorskim izvođačima da nastupaju, kao i da se neguju dobri komšijski odnosi, ali i da je njihov cilj da Blokstok dognu na još viši nivo.

Obe festivalske večeri otvarali su demo bendovi, koji su za nastupe izabrani na konkursima koji su prethodili održavanju festivala. Prve večeri otvorio ga je pobednički bend Ascend.

Nakon njih na binu su izašli novosadski predstavnici, 5 Minuta Slave, Tehacerosi i Magnituda. Nešto pre pola 11 na scenu su izašli zagrebački Brkovi praćeni koreografijom baklji iz publike.

Nastupom beogradsko-ćićevačkog benda Jorgovani i zvanično je otvorena festivalska sezona u gradu, a završen ovogodišnji Blokstok. Ulaz je bio slobodan, a partner festivala Banjalučka pivara.

Izvor: Tronews

Ovaj sadržaj je deo medijskog projekta koje je podržao Grad Novi Sad. Stavovi izneti u podržanom medijskom projektu nužno ne izražavaju stavove organa koji je dodelio sredstva.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *