Категорије
KULTURA

Rumenka obeležila Petrovdan

U Rumenci je 11. jula, svečano obeležen i proslavljen pravoslavni praznik Petrovdan, sa početkom u 19h u Kulturnom centru Rumenka.

Kulturni centar Rumenka je osnovan 2017. godine sa ciljem da se unapredi kulturni život mesta kroz organizovanje i proslave kulturnih i umetničkih programa.

Petrovdan se tradicionalno svake godine obeležava u ovom mestu nadomak Novog Sada, a ove godine proslavi je prisustvovao i član gradskog veća za kulturu Dalibor Rožić.

– U širokoj lepezi kulturne ponude koju Novi Sad svakog leta iznedri, neizostavni deo kolorita predstavlja svakako „Kulturno leto u Rumenki“. Tim šarenilom i bogatstvom različitosti, naš grad kao Evropska prestonica kulture, privlači, ne samo poštovaoce kulturnih sadržaja sa lokalnog nivoa, nego i goste iz celog sveta. Tradicija je status koji se stiče kvalitetom i doslednošću, a to su osobine koje su utkane u ovaj jedinstveni projekat Kulturnog centra „Rumenka“ i zato čestitam organizatorima na još jednoj uspešno realizovanoj manifestaciji – rekao je Rožić.

Rožić je i pozvao sugrađane da uživaju u bogatom sadržaju koji je predstavljao očuvanje kulturne baštine i savremenog stvaralaštva u kulturi.

U okviru programa, predstavljen je katalog „Prvih pet godina Kulturnog centra Rumenka“, koji predstavlja svojevrsnu ličnu kartu ustanove od samog osnivanja.

Publika je uživala u koncertu ansambla „Etnoforija“ i dve pozorišne predstave. Za najmlađe je beogradsko pozorište Talija izvelo predstavu „Kraljevskom festivalu bajki“, dok su gledali muzičku komediju „Cimet i vanila“, u izvedbi Teatra Balkan Novi Pokret i Zvezdara Teatra.

Izvor: Tronews

Ovaj sadržaj je deo medijskog projekta koje je podržao Grad Novi Sad.Stavovi izneti u podržanom medijskom projektu nužno ne izražavaju stavove organa koji je dodelio sredstva.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *