Категорије
KULTURA NOVI SAD VOJVODINA

Promocija izdavačke delatnosti Srpskog narodnog pozorišta

Pomoćnica sekretara za regionalni razvoj, međuregionalnu saradnju i lokalnu samoupravu Vidosava Enderić otvorila je danas konferenciju povodom promocije izdavačke delatnosti Srpskog narodnog pozorišta na novosadskom Sajmu knjiga.

Enderićeva je u svojstvu predsednice Radne grupe za predsedavanje AP Vojvodine Radnom zajednicom podunavskih regija istakla da je saradnja Sekretarijata za kulturu, javno informisanje i odnose sa verskim zajednicama i SNP-a, veoma uspešna.

„Primer dobre prakse je upravo predsedavanje AP Vojvodine Radnom zajednicom podunavskih regija za 2021-2022. u okviru kojeg naši sekretarijati tesno sarađuju, a u njeno članstvo  uključeni su regioni iz 10 podunavskih zemalja. Ovakva radna zajednica ima veoma veliki značaj za region koji je njen sastavni deo, jer intenzivno radi na promociji kako razvoja dunavske regije tako i njene kulture i realizacije međuregionalnih projekata“, istakla je Enderićeva.

Kako je pomoćnica Enderić naglasila, porioriteti akteuelnog predsedavanja su oblasti kulture, digitalizacije i transporta a u prilog našem predsedavanju ide i činjenica da je Novi Sad – Evropska prestonica kulture 2022. godine, stoga zaista imamo mnogo toga da pokažemo.

Podsekretar sekretarijata za za kulturu, javno informisanje i odnose sa verskim zajednicama Stanislav Radulović, podsetio je da su mogućnosti za saradnju brojne, kao i da je skup poput današnjeg svojevrstan poziv svima kako bi iskoristili pun potencijal predsedavanja AP Vojvodine Zajednicom podunavskih regija.

Tokom konfrencije je predstavljena Enciklopedija Srpskog narodnog pozorišta,  a o istorijatu njenog stvranja govorio je zamenik upravnika Srpskog narodnog pozorišta, Zoran Đerić.

Uključenjima putem video-linka podeljena su iskustva sa predstavnicima regija članica Zajednice podunavskih regija, te je diskutovano o budućim modalitetima saradnje.

Izvor: Tronews

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *