Категорије
NOVI SAD

НОВИ САД: Закључен уговор о изградњи четири јавне гараже

Нови Сад ће добити четири нове гараже по највишим светским стандардима, а тим поводом је данас потписан Уговор о концесији, саопштено је из Градске управе.

Како се наводи у саопштењу, градоначелник Новог Сада Милош Вучевић и директори привредног друштва „Јавне гараже“ д.о.о. Нови Сад Јохан Брајтенедер и Вукајло Бабић закључили су Уговор о концесији за пројектовање, изградњу, управљање и одржавање јавних гаража на територији Града Новог Сада, са четири партије и то у Улици Модене, на углу Успенске и Шафарикове улице, код зграде Покрајинске владе и Скупштине АП Војводине и на Тргу републике.

„Успешно смо спровели посао поверавања концесије за изградњу и управљање за чак четири јавне гараже у центру града и верујем да ће то решити један од највећих проблема са којима се Новосађани сусрећу, а то јесте недостатак паркинг простор“, рекао је Вучевић.

Вучевић је оценио да је добра одлука да се прво крене са реализацијом посла на две локације, а не истовремено на све четири, како би то и финансијски и организационо-технички могло бити боље организовано.

„На тај начин бисмо онда већ за три до четири године имали прву отворену гаражу у центру града. Надам се да ће се ускоро стабилизовати ситуација у вези са Ковидом 19 и у Аустрији и Србији и да ћемо бити у могућности да заједно обиђемо ове локације будућих гаража“, рекао је он.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *