Категорије
NOVI SAD VESTI VOJVODINA

Mostovi su za povezivanje ljudi, poštovanje i razumevanje različitosti

Koordinator organizacije „Omladiska prestonica Evrope – Novi Sad” Vukašin Grozdanović kaže da za njega mostovi znače „spajanje obala, povezivanje ljudi, poštovanje i razumevanje različitosti, a opet jasnoću da je neophodna saradnja i umrežavanje„.

Grozdanović misli da nam je danas možda više nego ikada potrebno novih mostova i stvarnih i figurativnih. Pogotovo onih koji premošćavaju naizgled nepremostivo, polarizovano, a nažalost, danas je sve više podela.

On napominje da je u Novi Sad sam došao da studira daleke 2002. godine, „kada su se jasno osećale posledice NATO agresije na našu zemlju i naš grad”.

-Sećam se kako se dramatično promenila atmosfera, mogućnost kretanja i povezivanja, svakodnevni život, kada je renoviran i ponovo pušten u promet Most slobode. To su bile male stvari, sitnice, stara i nova sećanja, nekako je sve postalo lakše. Godinama posle naviknuti na to dobro i zaboravimo da je važno ulagati u stare mostove, činiti ih čvršćim, bezbednim i stabilnim, ali i podizati nove kako bi neka nova stvarnost bila bolja, jednostavnija i lakša, a opet kroz vreme podrazumevana – navodi Grozdavoić, i dodaje: – Dok sve ovo pišem, sam se i nameće odgovor da mi je najdraži Most slobode, kako zbog imena, tako i zbog najviše vremena provedenog zajedno. Posle njega najdraži mi je svaki novi most, svaka nova šansa i prilika da se razumemo i sarađujemo, svako novo povezivanje i spajanje.

Izvor: Tronews

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *