Категорије
KULTURA NOVI SAD VOJVODINA

Prvo stručno vođenje autorskog tima izložbe „Migracije u umetnosti“

Izložba istražuje fenomen društvenih migracija preispitujući istorijski i savremeni kontekst, kao i razloge i efekte migracija na društva i pojedince. Ideja izložbe je da, u vremenu aktuelne svetske migracione krize, pokuša da posmatra, ispituje i razume ovaj fenomen koji pogađa svako stanovništvo i pokreće mnoga etička i kulturološka pitanja. Radeći na različitim nivoima – vremenskom, prostornom, etičkom i mnogim drugim, izložba vam pruža mogućnost da kroz jezik umetnosti preispitate svoje stavove i stavove društva, pa čak civilizacijske izazove u XXI veku.

Cilj izložbe nije da ponudi određene odgovore povodom fenomena migracija, već da kroz selekciju reprezentativnih i i zanimljivih primera umetničkog stvaralaštva kreira prostor za društveni dijalog o fenomenu, suočavajući se sa pojmovima poput straha, (odsustva) empatije, (ne)razumevanja, kontradiktornosti i ljudskosti.

U okviru nedavno otvorene međunarodne izložbe Migracije u umetnosti – umetnost migracija, u petak, 25 februara, od 19 časova će biti priređeno prvo stručno vođenje autorskog tima izložbe Jelene Ognjanović i Luke Kulića, dok će u subotu, 26. februara, u 13 i 17 sati izložbu predstaviti mr Danilo Vuksanović, takođe jedan od autora izložbe.

Takođe, svakog drugog utorka publiku očekuje GMS bioskop u 19 sati, a kako bi se tema migracija približila deci i mladima, organizovaće se kreativne, dramske i HearMe radionice.

Izvor: Dnevnik.rs

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *