Категорије
VOJVODINA

ODRŽAN „FESTIVAL SVIH FESTIVALA“ ROGALJ

Peti put zaredom na Salašu 137 kod Čeneja je održan „festival svih festivala“ Rogalj.
Manifestacija je osmišljena sa ciljem da na jednom mestu okupi organizatore svih turističkih, gastronomskih, etno i folklornih manifestacija koje se održavaju u Vojvodini, a gostuju i organizatori sa teritorije uže Srbije. Tako se ove godine na ovom salašu okupilo preko 60 organizatora koji su svako na svoj način prezentovali ono što imaju i čime se ponose.
I ove godine uz već tradicionalna dešavanja koja su uobičajena na ovakvim susretima kao što su prikaz pravljenja i pečenja vrhunskih kobasica, topljenja čvaraka ili kuvanja riblje čorbe, posetioci su na licu mesta mogli da vide proces pečenja rakije ili spremanja zimnice. Održan je i tradicionalni „Bean fest“ takmičenje u kuvanju pasulja. Neke specijalitete kao što su palenta koju priprema Ruslan Šafev iz Žablja na ovakvim susretima upoznamo i otkrijemo po prvi put.
Bean festival je održan uz ograničen broj učesnika. Titulu najboljeg ponela je ekipa pod nazivom “Dani vesele mašine”. Drugo mesto osvojila je ekipa “Bačkopalanačke zabijačke”, a treće mesto pripalo je ekipi “Gastro Petrovac” iz Bačkog Petrovca.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *