Категорије
NOVI SAD

Novosadska Winter Fest magija

Nakon velikog uspeha već tri održana “Novosadska WinterFesta” koje je posetilo više desetina hiljada Novosađana i posetilaca glavnog grada Vojvodine – Color Media Communications i Ninamedia i ove godine pripremaju najveći Christmas market u Srbiji.

Ovogodišnji “Novosadski WinterFest” će trajati od 21. novembra do 30. decembra 2019. godine.

Foto: Tron

Sada na već tradicionalan način, krajem godine u Novi Sad stiže novogodišnja čarolija, i to po ugledu na evropski praznični duh, što je od posebnog značaja danas kada grad nosi titulu Evropske prestonice kulture 2021 i Evropske prestonice mladih 2019 – navodi se u pozivu.

Prvi dan i otvaranje festivala bili su rezervisani za dečiji hor Čuperak iz Kikinde, čiji nastup se održao u 18 časova, dok je za muzički ugođaj nakon hora bio zaslužan bend Beogradski Tribute – BIJELO DUGME, koji se na pozornici na Trgu slobode našao u 19 sati.

Foto: Tron

Kao i prethodne tri godine, horovi dece i odraslih su pevali božićne i novogodišnje pesme na “Singing Christmas Tree“, muzički program su upotpunili nastupi bendova, a posetioci su imali prilike da uživaju u kuvanom vinu, poslasticama poput “vojvođanske gibanice”, “mađarskog kolača” i “američkih krofnica” kao i da kupe suvenire, novogodišnje ukrase i prirodne jelke sa busenom.

Bio je tu i “Novogodišnji fijaker” u kojem su posetioci mogli da se provozaju po centru grada, “Old Timer Photo-Boot“, “WinterFest kapija” i “Krila Anđela” za fotografisanje, ali i “WinterFest osmatračnica” sa koje Novosađani i turisti mogu iz “ptičje perspektive” da fotografišu Trg slobode.

Izvor: Tronwes

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *