Категорије
VOJVODINA

FESTIVAL „UKUSI VOJVODINE“

„Međunarodni festival vina Interfest“ i „Festival gastronomije Ukusi Vojvodine“ su zbog lakše organizacije i praćenja broja publike bile održane u bašti restorana Gastro pab „Berta“ na Ribarskom ostrvu i to 10. i 11. septembar su bili rezervisani za ljubitelje vina, a 12.i 13. za manifestaciju „Ukusi Vojvodine“.

Organizatori su odlučili da festivale održe u znatno smanjenom obimu i uz poštovanje svih preporučenih mera. Interfest festival vina je već dva puta od juna meseca odložen, a Ukusi Vojvodine su bili planirani za 12.i 13. septembar. Zato je pronađeno rešenje da se novosađanima i svim posetiocima pruži prilika da isprobaju i pred jesen kupe prepoznatljive vojvođanske proizvode iz domaće radinosti, kulene, sireve, sokove,  med, džemove, ajvare, raznovrsna ulja i začine, kao i druge ukusne delikatese i pića. Bašta Gastro paba Berta je pružila dovoljno prostora da se uz korigovani broj učesnika ponudi kvalitetan program i u bezbednom razmaku omogući poseta festivalima.

Festival “Ukusi Vojvodine” je višeslojni događaj koji predstavlja male proizvođače hrane i pića iz čitave Vojvodine, kao i restorane u kojima se neguje tradicionalna vojvođanska kuhinja. Ideja o festivalu se rodila upravo iz potrebe da se bogato nasleđe različitih uticaja koji su učinili vojvođansku kuhinju raznovrsnom i posebnom, prezentuje ljubiteljima dobrog ukusa. Od davnina su se na ovim prostorima ukrštali putevi Istoka i Zapada, mnogi su narodi tu našli svoje utočište, doneli svoje običaje i svoje navike. Umnožavanjem ovih uticaja, mešanjem sa domaćim stanovništvom i podnebljem čija zemlja svako seme dobro prima, rođena je jedinstvena vojvođanska gastronomija i imidž da se u ovde uvek dobro jelo. Festival “Ukusi Vojvodine” je način da se Vojvodina brendira kao prepoznatljiva enogastronomska destinacija koja privlači mnogobrojne turiste i zaljubljenike u dobru kapljicu i zalogaj, promovišući male poljoprivredne proizvođače i popularizujući tipične vojvođanske proizvode.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *