Категорије
VOJVODINA

24 Kadar 2020

VII Festival savremene fotografije “24 Kadar 2020” održao se od 27. do 30. avgusta 2020. godine.

Ovaj festival afirmiše ideju da, kao i Dunav, sa njegovim obalama i mostovima, bude shvaćen kao umetnička i geografska veza i podstrek za formiranje jedne zanimljive prezentacije fotografske umetnosti podunavskih zemalja, kao podrška razvoju turizma i vinogradarstva Vojvodine i naše regije.

Cilj je da se ljudima približi lepota, raznovrsnost i potencijal Fruške gore, Srema i Vojvodine kao turistički atraktivnog evropskog regiona, kao i da se promoviše Fruške gore i Srema kao regije sa proizvodnjom grožđa i vina sa oznakom geografskog porekla, njihove raznolikosti, bogate gastronomije i razvijene kulture pijenja vina. Tokom festivala održavale su se izložbe fotografija, radionice fotografije i fotošopa za osnovce i srednjoškolce, prezentacija vina, kao i kratka edukacija o vinu,..

Takmičari su bili raspoređeni u 2 grupe.

  1. Podunavska grupa ( 6 država sa po 4 takmičara )
  2. Srbija i Bosna i Hercegovina ( 24 takmičara )

Takmičenje u prvoj grupi se odvija po svim pravilima prethodnh 6 festivala osim što fotografi snimaju fotografije u mestu gde se u tom trenutku nalaze ( svako u svom gradu ), dok su takmičari iz druge grupe imali mogućnost da snimaju fotografije u mestu gde se nalaze ili da doputuju u Novi Sad.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *