Zanimljive činjenice o jagnjećem mesu…

    Da li ste znali:

  1.  Da je jagnjetina prvo meso koje se daje bebi?
  2. Da jagnjad ne možemo dohranjivati niti toviti no se ona hrane na mirnim pašnjacima sasvim prirodno
  3. Da meso sadrži vitamin B12
  4.  Mali procenat vitamina B6
  5. Vitamin D
  6.  Mineral Magnezijum
  7.  Kalcijum
  8.  Gvožđe

Sve ovo su nophodne supstance za zdravo funkcionisanje organizma i energiju tela.

Način začinjavanja je veoma važan, kako bi se istakao, a ne zamaskirao specifičan ukus jagnjetine. Jagnjetina je cenjena u kuhinjama širom sveta: Grčka, Turska, Severna Afrika, Jordan, Pakistan, Australija – gde je jagnjeći but nacionalno jelo.

  • U Mediteranu se koriste začini kao što su ruzmarin, majčina dušica,
  • U Turskoj orijentalni začini su seme korijandera i kima, ili
  • kari u Indiji.

 

RESTORAN KNIN

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *