UMERENOST ZNAČI DUG I ZDRAV ŽIVOT

Prekomerna težina jedna je od glavnih boljki sadašnjice, jer sve više ljudi ima problema sa viškom kilograma. Prekomerni unos ugljenih hidrata i masti, zajedno sa smanjenjem fizičke aktivnosti, u mnogo čemu može  uticati na pogoršanje zdravlja organizma. Kako se danas brzo živi, zdravi obroci i vežbanje nisu na listi naših prioriteta. Opravdanje za takav način života ne bi trebalo naći ni u manjku vremena tokom dana. Sve je stvar navike, samo je potrebna volja. Ukoliko zapustimo brigu o svom organizmu, može doći do pojave gojaznosti.

Gojaznost je oboljenje, hteli mi to da priznamo ili ne. Medicinski je dokazano da su nepravilna ishrana i zavisnost od hrane bogate ugljenim hidratima najčešći uzročnici gojaznosti. Drugačije rečeno, usled neadekvatne ishrane i manjka kretanja, gomilaju se kilogrami usled uvećavanja masne mase tela i to u tolikoj meri da ugrožava naše zdravlje. Gojaznost može da zakomplikuje naš život, jer je ona najkraći put do razvoja šećerne bolesti, povišenog krvnog pritiska ali i do oštećenja koštano-zglobnog sistema, a naravno tu je i potencijalno oboljenje kardiovaskularnog sistema.

Taj prekomerni višak kilograma utiče na to da se osoba brže umori, javlja se bol u zglobovima prilikom kretanja, a uz sve to se smanjuje fizička aktivnosti. Gojaznost se mora lečiti uz konsultaciju sa lekarom nutricionistom , a mi koristimo dve metode za smanjivanje količine masnog tkiva a to su  lipoliza i akupunktura.

Prvo pomenuti tretman lipoliza, predstavlja injekciono ubrizgavanje  lipolitika u zone sa masnim naslagama. Na taj način se razgrađuju te masne ćelije i izbacuju iz organizma prirodnim putem. Lipoza  obuhvata nekoliko tretmana, od jednog do tri tačnije, a tretman se ponavlja na mesec dana ili na dva meseca.

Akupunktura je sastavni deo tradicionalne kineske medicine koja obuhvata aplikaciju igala u odgovarajuće akupunkturne tačke na odgovorajućim kanalima. Sama terapija deluje na smanjenje apetita, a i pospešuje metabolizam. Iako utiče na to da nam se umanji apetit, nivo šećera u krvi je stabilan, te ne osećamo glad. U okviru jedne terapije podrazumeva se deset dolazaka. Akupunktura jedna je od najefikasnijih terapija u lečenju gojaznosti i skidanju suvišnih kilograma.

Suština je da moramo promeniti nezdrav način života i delovati preventivno. Ishrana ne bi trebalo da nam se bazira na masti i ugljenim hidratima, a fizička aktivnost trebalo bi da nam pređe u naviku. Svaki početak je težak, ali kada pogledate koliko možete da ugrozite zdravlje ako ne nađete vremena za sebe, i te prve nedelje lakše će vam pasti.

NADA DIVA

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *