Ugasite crvenilo sa vašeg lica

Onome što nam je izuzetno važno pridajemo mnogo pažnje. Svoje slobodno vreme usmeravamo ka bitnim stvarima, onima u kojima pronalazimo značaj delovanja.

      Ipak, ono o čemu bi najpre i stalno trebalo da se staramo, jeste naše zdravlje. Jer tek kada smo zdravi, kada imamo dovoljno energije da se svakodnevno suočavamo sa svetom, lakše nam je da se nosimo sa stresom i nervozom.Sve što svakodnevno proživljavamo utiče i na naš izgled. Isto kao što nam se na licu vidi kada smo premoreni, kada nam nedostaje još nekoliko sati sna, tako se i nakupljeni stres odražava na naše telo. Premoreni smo, na izmaku smo snaga, postajemo razdražljivi, lako se iznerviramo.

     Negovano lice i telo odraz su brige o zdravlju. Kod žena posle 30. godine česta je pojava jakog crvenila lica – rosacea, ali može da se javi i kod muškaraca. Radi se o hroničnom oboljenju lica koje se češće javlja kod žena, a karakteriše ga trajno crvenilo sa proširenim kapilarima.

Uzroci nastanka ovakvog crvenila još uvek nisu poznati u potpunosti, ali stručnjaci rosaceu dovode u vezu sa preteranim izlaganjem suncu, unošenjem alkohola i začinjene hrane u organizam. Ipak, nasledni faktor igra glavnu ulogu, ali veliki uzročnik je stres. To se najjasnije vidi kod osoba koje boluju od ovog hroničnog oboljenja, tako što im se crvenilo, na obrazima na primer, pogorša kada su pod stresom.

Često se uz to jako crvenilo pojavljuju i bubuljice, kao i sitan osip. Kod ljudi koji pate od ove hronične bolesti, krvni sudovi u njihovoj koži lica lako se šire, te se samim tim povećava i dotok krvi. Zbog toga se kod tih osoba pojavljuje užareno crvenilo. Međutim, potrebno je na vreme posetiti dermatologa jer postoji rešenje i za rosacee.

Metoda izbora za lečenje rosacee koju mi preporučujemo je pulsed dye V beam laser. Ukoliko je neugodno crvenilo slabije izraženo, a prisutne su i hiperpigmentacije, odlučujemo se za primenu tretmana E style SR – intenzivnom pulsnom svetlošću. U zavisnosti od  stadijuma oboljenja, tretmani se izvode jednom mesečno nekoliko puta. Takođe kao efikasna terapija u stabilizaciji ovog hroničnog oboljenja se pokazao i ndyag laser.

Ukoliko primetite da vam se s vremena na vreme pojavljuje izraženo crvenilo na obrazima, na nosu ili čelu, da se zadržava duže vreme, obavezno se odmah javite iskusnom timu ljudi. Iskoristite tehnološki napredak u medicini i rešite se muke zvane rosacee.

NADA DIVA

 

 

 

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *