Trendovi u kulinarstvu

Svaka nova godina sa sobom nosi i nove trendove, a kakvi bismo mi to gurmani bili kada ne bismo malo istražili i isprobali barem one prehrambene. Evo par detalja nekih novih kretanja kulinarstva koja su već nastupila ili nas prema predviđanjima gastronomskih stručnjaka, profesionalnih kuvara, kulinarskih savetnika i nutricionista, tek čekaju u 2016. godini. Kuhinje bez otpada

Održivi pristup prehrani već je odavno prepoznat kao vrlo bitan u našem globalizovanom društvu, a čini se da nije ostao zanemaren ni u 2016. Osim zahteva za lokalno i prirodno uzgojenom hranom, korišćenjem svežih namirnica te njihovom minimalnom obradom, sve se više pazi i na smanjenje prehrambenog otpada. Novi trend, koji se sve više prihvata i u domaćinstvima i u restoranima, je priprema jela korišćenjem svakog jestivog dela namirnica – „od korena do lista“, kao i pametno iskorištavanje ostataka hrane.

Dalje kao glavna vodilja javlja se inovativnost kao i spajanje nestpoivog kako su se sladokusci već zasitili jednostavnih ukusa.

Tako, na primer, sve popularniji postaju neobični sladoledi s orašastim plodovima, začinima poput bibera, đumbira, cimeta i raznog aromatičnog bilja, te povrćem poput šargarepe, paradajza, graška ili kukuruza.

Dakle trend propagira igru ukusa, pridružite se kulinarskoj modi i zagolicajte svoje nepce.

RESTORAN-PASHA

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *