TRADICIONALNA JELA BALKANA: „Jagnjetina, slatko-slano zadovoljstvo „

Jagnjetina je meso koje dolazi od životinje koja nije starija od 12 meseci – pa je zato meso mekano i blago. Ukus mesa određuje vrsta jagnjeta, način ishrane i životni prostor i klima u kojoj je uzgajano. Jagnjeće meso je mekano i aromatičnije je u odnosu na druge vrste mesa. A što je mlađa životinja, to je boja mesa svetlija i posnija. Najboljeg je ukusa kada je svetlo roze boje, pa zato ne treba da se ispeče u potpunosti, što i samu pripremu čini bržom.

Onaj ko istinski voli ukus i miris sveže pečenog kvalitetnog jagnjećeg mesa složio bi se da je sasvim dovoljan začin taj poseban šmek pripreme ispod sača…no samo kulinarski majstori znaju da i ovaj način samog pečenja iziskuje posebne ritual i pripremu.

Sad pored uživanja u izvanrednom ukusu i mirisu ove mesne delicije smiriite savest sem što hranite telo i čula“hranite“ i vaše zdravlje.

RESTORAN KNIN

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *