SMETAJU VAM STRIJE? U ŽIVOTU ZA SVE POSTOJI REŠENJE

Kao što želimo da svoje svakodnevnice krojimo spram sopstvenih želja, tako ponekad moramo da se pomirimo s tim da nam se želje i realnost  razilaze. Ali to ne treba da nas obeshrabri, jer u mnogo slučajeva postoje dodirne tačke. Isto tako je i sa našim izgledom, odnosno telom, jer takvi smo rođeni. Ako smo nezadovoljni sobom, možemo bar da se raspitamo i vidimo u kojoj meri je moguće otkloniti taj nedostatak koji nas toliko muči.

Kod žena su strije jedan od glavnih uzročnika nezadovoljstva svojim telom. Strije se mogu posebno pojaviti na stomaku, grudima, nogama, zadnjici, ali i iznad kolena i na nadlakticama. Uzrok pojavljivanja ovih brazda na koži leži u naglom rastezanju kože, a do toga dolazi usled prekomernog povećanja kilograma, trudnoće ili preteranog vežbanja. Ono što je bitno naglasiti, jeste da pored toga što strije ne izgledaju lepo i privlačno, na tome se sve i završava. Jer strije ne mogu da izazovu nikakav zdravstveni problem. One su roze ili beličaste boje, koje se na površini kože vide kao tanje ili deblje linije

Sa strijama češće se bore pripadnice lepšeg pola, mada se one mogu javiti i kod muškaraca, ali i kod adolescenata usled prekomernog rasta kada dolazi do rastezanja kože. Ove oku nelagodne, crvene ili bele braze mogu bukvalno da se jave preko noći. Ali je zato potrebno veliko strpljenje i upornost kako bi ih se rešili. Danas strije možete ukloniti laserima, a u zavisnosti od toga da li su strije sveže ili ne, mi koristimo različite vrste lasera. Kod svežijih strija koristi se laser kojim se ubrzava njhova regeneracija, a time se ublažava i crvenilo, ukoliko je i ono prisutno. Za lečenje starijih strija koje su bele boje, koristi se laser uz pomoć kojeg se stvaraju mikrooštećenja po samoj striji a dolizi I do zagrevanja dubokih struktura  kože, te se stvaraju nova kolagena vlakna koja striju potiskuju u dubinu, I one  postaju jedva vidljive. Tretmani se moraju ponoviti na svakih 6 nedelja ukupno 6 dolazaka.

Nastanak strija se  ne može sprečiti, te se moramo pomiriti s tim da su one sastavni deo života, ali i da postoje tretmani koji će nam pomoći da budu što manje vidljive. Moramo naučiti da prihvatimo sebe i svoje telo, na kojem se primeti i kada mu ne posvećujemo dovoljno pažnje, ali i kada smo u potpunosti posvećeni.

NADA DIVA

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *