Šljive u slanini ste možda probali, ali na ovaj način sumnjamo

Tradicionalnih jela ima koliko Vam duša poželi, ali svaka domaćica zna da jelo postaje zaista vaše kada dodate taj jedan sastojak koji nerado odajete drugima.

        Ipak, doći do tog sastojka koji vašem ukusu savršeno odgovara je trnovit put. Mnogo propalih eksperimenata je zagarantovano ali nemojte odustajati, možda već sledeći eksperiment bude pun pogodak. Mi smatramo da svoje uspehe treba podeliti da drugi ne bi morali da provedu sate u kuhinji pokušavajući da dodju do rešenja.

Šljive u slanini se prave od suvih sljiva, slanine i sira. Ukus je zaista fantastičan ali kada dodate malo bibera i rukole ukus dobija drugu dimenziju.  

*Pre serviranja, na stapiće dodajte list ili dva nane… nećete verovati koliko menja ukus.

 slanina

Sastojci:

  • 24 tanko nasečenih kriški slanine
  • 24 suve šljive bez koštica
  • 24 štapića za ražnjiće
  • 50g feta sira ili kačkavalja
  • rum i/ili ekstrakt ruma
  • 50g feta sira
  • rukola
  • so, bibier

Priprema:

     Suve šljive potopiti u mešavinu ruma i ekstrakta ruma na oko sat vremena, za to vreme napravite smešu od feta sira( ili kačkavalja), bibera i par listova sitno iseckane rukole,najbolje je da listov rukole prethodno presavijete, nožem pritisnete, iseckate, pobiberite, blago pouljite i ostavite da odstoji sat vremena. Šljive napunite smesom, umotajte u tanko sečenu slaninu i stavljati na pleh obložen papirom za pečenje, tako da strana na kojoj se slanina završava bude okrenuta ka plehu, da se prilikom pečenja ne bi odmotala. Peći oko 20 minuta, ili dok slanina ne bude hrskava.

 

drevna

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *