Ne zanemarujte prve simptome, rešite se bakterijske infekcije

        Koliko god vodili računa o svom zdravlju, na ponešto ipak ne možemo da utičemo. Sve što možemo da uradimo, jeste da nikada ne gubimo snagu, da se borimo za sebe i svoj organizam i da pokušamo da se izborimo sa svim onim što nam se našlo na životinom putu.

       Kako su nas sada, obuzeli letnji meseci svom svojom vrelinom, moramo biti svesni opasnosti koje ovakvo vreme nosi sa sobom. Visoke temperature, vlažnost, reke, jezera pogodni su za nastanjivanje i razmnožavanje bakterija, te postoji velika šansa da dođe do bakterijske infekcije kože. One se ponegde mogu odraziti u vidu bubuljica ili pak mogu da odu u drugu krajnost, da se prošire i zahvate veliko područje kože. Bakterije ne biraju gde će se nastaniti i brzo razmnožavati, one ne razlikuju ni pol, ni godine, te se mogu inficirati i žene i muškarci, koliko god godina da imaju.

Najveće šanse da se inficira koža nekom od bakterija imaju ona područja koja su oštećena, bilo da su nastala preteranim sunčanjem (opekotine) ili češanjem, ali i povredom prilikom koje je ostala rana na koži. Ukoliko primetite da nešto nije u redu, ne gubite vreme i odmah pozovite doktore. Što pre zakažite pregled, nakon dijagnoze, lekar će vam objasniti kako će se odvijati dalje lečenje, odnosno koji tretmani su vam potrebni kako biste sanirali bakterijsku infekciju.

Iako nas koža odlično štiti, najčešće se javljaju infekcije koje su izazvane stafilokokama ili streptokokama, a mogu se ispoljiti u različitim kliničkim slikama. Dermatolog je tu da proceni kako će se infekcija lečiti. To zavisi od same kliničke slike i težine oboljenja pacijenta, te se može desiti da se lečenje odvija lokalnim antimikrobnim sredstvima ili, ukoliko je potrebno, i antibioticima u opštoj terapiji. U lečenju pojedinih slučajeva infekcije kože mi uspešno primenjujemo i terapiju Helijum Neon laserom.

Potrebno je da se na vreme javite proverenom dermatologu

stručnjaku koji će vam brzo postaviti pravu dijagnozu i odrediti terapiju kojom ćete se rešiti dosadne infekcije kože. Ukoliko primetite neki od simptoma koji ukazuju na ovu vrstu infekcija, nemojte se nervirati već budite prisebni i pozovite stručnjaka, zakažite pregled. Naravno, tu se vaše angažovanje ne završava.

Obavezno se pridržavajte saveta, jer to je jedini pravi način da kažete zbogom bakterijskoj infekciji kože.

 

NADA DIVA

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *