Rešite se proširenih kapilara na jednostavan način

  Ponekad se jednostavno prepustimo obavezama, a kroz svakodnevnice nas „nose“ poneka šoljica kafe sa prijateljima, nekoliko minuta tišine samo za nas ili kraći prijatni razgovori sa dragim ljudima. Dani nam s vremena na vreme izgledaju kao da su preslikani. Život postaje rutina. Najvažnije je da nismo gladni, da imamo pristojan san i osobu za razgovor i šetnju. A uglavnom, sve što nam je potrebno je nekakva mala, sitna izmena koja će nama promeniti svet oko nas. Nekakva promena samo naša. Ne mora ni da se vidi, ni da drugi za nju saznaju, jer lepo je kada ponekad učinite nešto samo za sebe.

Ukoliko su vam se pojavili prošireni kapilari, možda je došlo pravo vreme da se time pozabavite i otklonite ih. Oni predstavljaju u stvari trajni gubitak tonusa najsitnijih krvnih sudova, koji u tom slučaju postaju vidljivi golim okom.

Najčešće se pojavljuju na licu i nogama. Mogu se pojaviti kod oba pola, ali nekako je nepisano pravilo da se kod žena češće pojavljuju na nogama, dok se kod muškaraca javljaju na licu. I umeju užasno da nerviraju kada se zagledate u njih. Nasledni faktor bitno utiče na pojavu kapilara na telu, ali mogu da se pojave i kod poslova koji zahtevaju dugotrajno stajanjeu mestu ili sedenje kao i prilikom promene hormonskog statusa u organizmu, na primer u trudnoći, pubertetu. Međutim, rešenje postoji! Terapiju proširenih kapilara sprovodimo laserom. Laserski snop na određenoj talasnoj dužini lasera prepoznaje tu crvenu boju i prolazi kroz epiderm. Njega upija hemoglobin u krvnim sudovima derma. Ta apsorbovana laserska energija pretvara se zatim u toplotu i na takav način podstiče koagulaciju krvnog suda i njegovo slepljivanje. Na taj način nit kapilara se zatvara.

Kako kapilar može biti različite boje – crvene, plave ili ljubičarste, ali i različitog dijametra, kao i dubine na kojoj se nalazi, koristimo različite lasere: pulsed dye V –beam , Nd Yag laser ili diodni Medio Star laser.

Učinite nešto samo za sebe i rešite se što pre ovih sitnih uzročnika stresa.

NADA DIVA

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *