Pogled preko čaše

       Nekada je dovoljno da se zavalite u stolicu, da podignete čaše s vinom i zagledate se malo u daljinu. Oslušnete ljude oko sebe, čujete kako njihov govor teče u ritmu muzike. A onda, preko čaše ugledate svoju ljubav i shvatite koliko ste srećan čovek. 

      Letnje noći stvorene su za romantične duše, a mesečina se u vrelim mesecima najlepše vidi. Ili smo mi samo opijeni toplim vazduhom, pa smo kao omađijani tim naletom emocija. Svakako da je život lepši kad imaš s kim da se prošetaš, da izađeš makar na 15 minuta i vrelim stazama, u taktu koraka, deliš svoja razmišljanja sa omiljenom osobom.

        Dok prolaziš pokraj različitih lokala, uvek je tu onaj jedan, drugačiji, koji ti privuče posebnu pažnju. Možda su ljudi u toj bašti najveseliji, najenergičniji ili vas je zaintrigirala muzika koja u tom trenutku dopire do vas. Ili ste pak primetili da je u njemu ostao slobodan još jedan sto za dvoje, tako primamljivo ušuškan. A opet, možda se taj kafić dopao vašoj lepšoj polovini, pa nemate izbora. Bilo kako bilo, odlučili ste da uživate, da zanemarite šetnju i razgovor nastavite uz čašu ohlađenog vina. Nećete se pokajati, najlepše reči dolaze uz vino. Još ako sedite u društvu osobe, pred kojom nemate tajni i delite sve, ugođaj je potpuniji.

         Nekada je dovoljno da se zavalite u stolicu, da podignete čašu s vinom i zagledate se malo u daljinu. Oslušnete ljude oko sebe, čujete kako njihov govor teče u ritmu muzike. A onda, preko čaše ugledate svoju ljubav i shvatite koliko ste srećan čovek. U ovogodišnje leto.

           Ponekad kažu da je vredelo čekati i iskreno želeti. Pa vi otkrijte šta želite, šta vas čini veselim i lepršavim, a do tada nađite lokal u kojem postoje najlepša mesta za parove i usudite se da baš u taj kafić izvedete svoju simpatiju, svoju drugaricu u koju ste potajno zaljubljeni ili devojku, ženu. Iznenadite je.

Poklonite joj vreme, najlepše vino i pogled preko čaše, koji nikada neće zaboraviti.

drevna

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *