Modna revija cveća

Kada je uTokiju održana Konferencija Teleflore International, koju čini sistem od 55 000 članica cvećara iz 185 zemalja širom sveta, domaćin je organizovao Festival cveća i Međunarodno takmičenje u cvetnom dizajnu.

Gledajući cvetne aranžmane koji su dominirali na prezentaciji u Tokiju, može se zaključiti da su aktuleni trendovi moderne, izdužene, kaskadne forme, gde cveće i ostali ukrasni elementi padaju u slapovima i, iako jednostavni, deluju veoma raskošno, zbog sklada kojim zrače i prečišcćenih linija koje ih karakterišu. Mnogo je nežnosti, lepršavosti i romantike u ovim skladnim novim formama koje obeležavaju buket za ovu sezonu.

DSC07774a

Moderni su ljubičastobeli tonovi ( ljubičasta je dominantna u odevanju, te su i cvetni aranžmani u skladu s tim ) , pa je mnogo ljubičastog cveća: falenopsis, eustome, frezije, ali i ljubičaste ruže i ukrasni luk. Kada je reč o cvetnim aranžmanima, veoma su moderne konstrukcije (velike, srednje i male), koje su i kod nas već dugo popularne. Kombinacije grana i kore drveta, suvih plodova, školjki, žice, srebrnih i zlatnih niti, bambusa…. pružaju mogućnost da se mašta rasplamsa.

 

CVECARA DJURDJEVAK

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *