Obratite nam se na vreme, jer kičma je stub života

    Koliko puta smo, usled brojnih obaveza, uskratili sebi sate i sate sna kako bismo uspeli sve da postignemo? Često na uštrb sebe i svog zdravlja. Jasno je da pomeranjem granica okrepljujemo svoje telo i duh, ali nikako ne smemo zaboravljati na važnost odmora i relaksacije. Danas se brzo živi, stalno smo u nekakvoj žurbi, bila ona osnovana ili ne. Zbog toga onu prvobitnu bol kao da potiskujemo i delujemo tek kada ona postane nepodnošljiva.

A kako godine prolaze, naš organizam postaje krhkiji i treba mu više vremena da se oporavi. Ukoliko osetite bol u stopalima, te u preponama, ili primećujete slabost mišića u nogama, a naročito ako primetite da se bol polako spušta sa leđa ka stopalima i člancima, možda patite od diskus hernije. Takođe, ako osetite pritisak u donjem delu leđa kada se saginjete, možda se radi i o početnim degenerativnim promenama na kičmi.

Degenerativna reumatska oboljenja kičmenog stupa počinju u vidu diskus hernije i to najčešće između 30. i 40. godine života. Kako bolest dalje napreduje, ona zahvata i koštanu strukturu i to najčešće na mestima gde su opterećenja kičme najveće. Tako se mogu javiti bolovi u vratu, ramenima, u predelu lopatica, a sve to praćeno je potiljačnom glavoboljom. Uz sve to, bol nastaje i prilikom pokretanja glave i tada znate da je u pitanju cervikalni sindrom. Dalje, bol može da se pojavi u predelu pojasa, te u krstima, pa sve do bola u nozi, kada je u pitanju lumboišijalgija.

Mi vam nudimo i rehabilitaciju degenerativnih reumatskih oboljenja perifernih zglobova odnosno arteroze, rehabilitaciju posle povreda, kao i fizikalnu terapiju. Imamo nekoliko vrsta fizikalne terapije, a među njima je terapija ultrazvukom, elektroterapija, akupunktura, terapeutska masaža, kineziterapija.

Nemojte da trpite bol. Delujte na vreme i zakažite pregled.

Postarajte se da uživate u svom slobodnom vremenu. Ne dozvolite da vam bol to oduzme.

NADA DIVA

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *