BUDITE UPORNI, POBEDITE CELULIT

Mnoge od nas trude se da svoje telo dovedu do savršenstva, a kako se bliži leto, sve više obraćamo pažnju na to. Ipak, postoji nešto sa čim žene najveću muku muče – celulit.

Glavni krivac za nastanak upornog celulita je ženski polni hormon estrogen koji dovodi do povećane propustljivosti krvnih sudova i do zadržavanja tečnosti u područjima koja su sklona za nastanak celulita (bedra, butine, zadnjica, kolena). U toku trudnoće, menopauze, predmenstrualnog sindroma i u prvim mesecima uzimanja antibebi pilula, dolazi do pojačanog stvaranja celulita. Nastajanje celulita, odnosno takozvane „narandžine kore“ uzrokuje i odsustvo fizičke aktivnosti, nepravilna ishrana, dugo sedenje, nekonzumiranje dovoljno vode. Ovakav način života dovodi do slabljenja cirkulacije krvi, te organizam slabije izbacuje otrovne materije i zadržava vodu.

Kod nas postoji Shockwave terapija, odnosno terapija akustičnim talasima koja se uspešno koristi za borbu protiv celulita. Ovom terapijom proizvode se akustički talasi koji prodiru duboko u kožu i na taj način dosežu do fibroznih tvorevina koje su najveći razlog za stvaranje celulita. Talasi  razbijaju ta stvrdnuta vlakna a  koža zatim postaje glatka i zategnutija, a istovremeno se oslobađaju zarobljene masti, voda i toksini. Takođe, akustični talasi i ojačavaju kožu. Na taj način, tako ojačana koža jednostavno ne dozvoljava celulitu da prodre u nju. Tretman shockwave talasima je bezbolan, brz i efikasan, a preporučuje se svima bez obzira na starosnu dob, kao i na deo tela gde se formirao celulit. Naravno, potrebno je strpljenje, jer da bi se osigurali dugoročni rezultati, tretman bi trebalo ponoviti šest do 12 puta. Poboljšanja su vidljiva već nakon trećeg ili četvrtog tretmana. Ostaje nam još samo da naglasimo da efekti terapije shockwave akustičnim talasima traju oko šest meseci, a ponekad i duže. Celulit je nemoguće u potpunosti ukloniti, ali sa ovom vrstom terapije, ponavljajući tretman dva ili tri puta godišnje, možete ga držati pod kontrolom.

Mi vam nudimo i mezoterapiju koja u lečenju celulita daje odlične rezultate. Ova vrsta terapije sastoji se od različitih supstanci  koje se ubrizgaju u srednji sloj kože. Za svakog pacijenta pravi se poseban koktel  supstanci, koje poboljšavaju mikrocirkulaciju, tope površinske masti, obnavljaju kolagen i elastin.

NADA DIVA

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *