Biserni osmeh za kojim žudiš…

Šta je zajedničko lepoticama sa bilborda, likovima iz reklama za afteršejvove i poznatim sportistima na konferencijama za novinare nakon pobede?

Mnogo toga sigurno, ali jedan detalj je tu nezaobilazan.

          Toliko nezaobilazan da ga više i ne ističemo podrazumevajući ga, ali kad nije tu baš bode oči. Osmeh.  Ali ne običan, več široko razvučeni osmeh koji otkriva biserne nizove zuba. Lepi i uspešni ljudi obavezno imaju lepe zube. Tako nam je to plasirano i mi smo to, koliko god bezveze bilo, tako prihvatili.  Osmeh im može biti i ne tako simpatičan, pa čak ni iskren, ali zubi moraju biti besprekorni.

Nama neslavnim ličnostima ostaje da se iskreno smejemo sa zubima kakve nam je mila boga dala, a to je bogme rulet sa udelom genetike. Ipak, lep iskren osmeh je ono najlepše što jedno ljudsko biće može da ima. U njemu je zarobljen trenutak radosti i bezbrižnosti, kroz njega, bar na momenat, izbacimo sve muke kojima nas svakodnevnica zatrpava. Ali, kad se već lepo smejemo, što ne bismo imali i lepe zube. Oni ipak čine nas osmeh lepšim i tako nas daruju samopouzdanjem.  Zbog toga bismo morali da pazimo naše zube, da bismo ulepšali naš iskren osmeh.

A za čoveka koji se iskreno smeje i bez straha otvara usta nemoguće ne postoji.

 

ziza popovic dent

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *