Poslovni ručak, bez stresa

Dobro je poznato da se poslovni dogovori sklapaju najbolje u neformalnom okruženju, na nekakvim koktelima ili za vreme poslovnih večera. Kada izmestite sastanak iz kancelarija, u kojima ste okruženi samo odelima, onim ozbiljnim bojama kancelarijskog nameštaja i pređete u pristojan restoran sa bogatom ponudom hrane i pića, vaši poslovi biće zaključeni bez prevelikog stresa.

       Prijatnu atmosferu koju uspostavite na početku sastanka, moguće je održavati do samog kraja.

Sve što je potrebno da uradite, jeste da se raspitate i pronađete idealno mesto za poslovni ručak ili večeru. Pored kvalitetnog menija, trebalo bi misliti i na sam enterijer restorana, zatim odabir stola, a poželjno je raspitati se koja se muzika pušta u restoranu.

Kako su letnji meseci pristigli, bilo bi sjajno kada biste se odlučili za restoran u blizini reke, okružen zelenilom, pomalo izmešten iz grada, udaljen od saobraćajne buke.  Jer sve te stavke utiču na to da se vaši poslovni partneri opuste i bez opterećenja razmisle o ponuđenom. Uz sve to, hrana pripremljena na izvrstan način sa pićem koje savršeno paše uz večeru, daće posebnu draž celokupnoj priči. Nekako će se onaj poslovni deo polagano skrajnuti, poslovi će biti brzo zaključeni i onda vam preostaje samo da ugodno ćaskate u opuštajućoj atmosferi.

     Ukoliko nemate vremena da do detalja isplanirate celokupan ručak, koji zna da se oduži i potraje i po nekoliko sati, vi se samo najavite, rezervišite sto, a ljubazno osoblje učiniće sve da se osećate ugodno. Domaća kuhinja je tu da vam pomogne da zaboravite na probleme i aktivira sva vaša čula kako biste se opustili, zabavili, a istovremeno mislima ostali u poslu.

A isto tako, lep je gest i nakon iscrpljujućih sastanaka u kancelariji, doći sa svojim kolegama i proslaviti poslovni uspeh baš na čardi, za stolom na terasi, ispijajući čašu vina na blagom povetarcu.

bata--pezo

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *